11 syys

Häiden tyyli

Olet ehkä vuosien varrella miettinyt suurta päivääsi ja mielessäsi on täysin valmis visio eri osa-alueista: pukeutuminen, kukat, juhlatila, ohjelma, ruoka ja niin edelleen, siihen saakka, kunnes löydät Pinterestin ihmeellisen maailman etkä tiedä enää alkuunkaan mitä haluat, sillä upeita vaihtoehtoja löytyy jatkuvasti lisää! Naputtelet ideakuvia sormet syyhyten. Tämä on erityisesti morsianten krooninen “liikaa-vaihtoehtoja- ongelma”.

Tai sitten saatat kuulua siihen joukkoon, jolla on rento asenne häistään, ehkä ajattelet haluavasi ihanat juhlat kuitenkaan käyttämättä siihen liikaa aikaa ja energiaa. Sinulla ei ole valmista kuvaa millaiset toivot häidesi olevan, kunhan ne ovat tunnelmalliset ja kaikki toimii. Kummassakin tapauksessa mielessä pyörii kysymys: Mistä lähteä liikkeelle?

Aloita omasta häätyylistä

Kuinka sitten lähteä luomaan omaa väripalettia tai ilmettä häihin? Kaikkea ei ole tarpeen yrittää mahduttaa omaan hääpäivää tai budjettiin. Keskustelkaa, selatkaa Pinterestiä ja tunnustelkaa mistä pidätte omassa kodissanne. Pohtikaa mitkä tyylit teitä puhuttelevat ja mitä asioita pidätte tärkeinä tilan osalta. Keskityttekö tunnelmaan ja luotteko sen valoilla ja kynttilöillä kotiinne? Ehkä tämä voisi olla teille ominta myös hääpäivän somistuksessa? Vai haluatteko pitää ilmeen yksinkertaisena ja luoda muutamia erityisiä yksityiskohtia häihinne? Nouseeko tärkeiksi kaunis kattaus ja kukka-asetelmat?

Kuunnelkaa toisianne, yhteinen visio löytyy kun antaa tilaa kummankin ideoille. Muistattehan ettei hääsuunnittelun tarvitse olla stressaavaa tai aiheuttaa riitoja parin välille. Tärkeintä on säilyttää hyvä mieli juhlapäivän suunnittelussa. Jos kumppanisi ahdistuu ajatuksesta isoista häistä ja liiasta huomiosta, pitäkää pienemmän juhlat ja keskittykää teille tärkeisiin yksityiskohtiin.

Häiden tyyli näkyy tunnelmassa, ohjelmassa, hääpaikan ja menun valinnassa sekä somistuksen, että printtien yksityiskohdissa. Häätyyli liittyy kaikkeen häiden järjestämisessä, mutta, sen ei tarvitse määrittää tai teemoittaa päivää vain yhdenlaiseksi. Tärkeää on kuitenkin alkuun hahmottaa mitkä asiat teille ovat teidän häissänne merkityksellisiä, joihin panostetaan ja ne asiat jotka eivät ole niin tärkeitä ja voivat jäädä vähemmälle huomiolle. Tämä auttaa tekemään ensimmäisiä tärkeitä valintoja häiden suunnittelussa.

Häiden juhlatila luo heti oman tunnelmansa häihin. Halutaanko tunnelmallinen häätila maalaismaisemissa, jonne istuu täydellisesti ihana boho teema tai maalaisromanttinen kukkien somistama häätila. Vai onko toiveena upea häätila lähellä keskustaa, josta on hyvä siirtyä rakkaiden häävieraiden kanssa jatkamaan iltaa pidemmälle yöhön. Häätila, jonne sopii upeasti modernit kukka-asetelmat tai tunnelmallinen kattaus kynttilöiden loisteessa. Mikään juhlatila ei itsessään pois sulje häiden muun somistuksen tyylisuuntaa, mutta mielestäni juhlatila pääsee parhaiten oikeuksiin kun sen tyyliä myös sisällyttää muuhun kokonaisuuteen.

Häiden tyyliin liittyy vahvasti häiden värikartta. Onko teillä tietty värimaailma esimerkiksi kotona, jota rakastatte. Tai onko teillä joku yhteinen suosikki väri, jonka ehdottomasti haluaisitte osaksi hääpäiväänne. Värimaailmaa voidaan lähteä rakentamaan yhden värin tai muutaman suosikki värin ympärille. Floristit ja hääsuunnittelijat auttavat myös mielellään häiden väripaletin ideoinnissa. Pinterest on myös loistava paikka katsella omaa silmää miellyttäviä väriyhdistelmiä, ja joskus saattaa huomata, että se millaista tyyliä ennakkoon ajatteli ei olekaan se mikä silmää eniten miellyttää. Olkaa siis avoimia alkuun kaikille ideoille, erityisesti toistenne ajatuksille.

 

Mielikuvaharjoitus

Jos ette saa kiinni häiden teemasta ja tunnelmasta, kokeilkaa seuraavaa harjoitusta. Tämän harjoituksen voi toteuttaa myös yhdessä keskustellen.

Sulje silmäsi ja kuvittele mielessäsi täydellinen hääpäivä, joissa olette itse pääosassa.

Tämä on leikkiä, joten annan mielikuvituksesi lentää! Tässä vaiheessa ei tarvitse olla vielä liian realistinen.

Miten päivä alkaa. Mistä ja minkälainen aamu olisi?

Onko vihkiminen kirkossa, ulkona vai onko sitä ollenkaan?

Millainen on miljöö tai tila, jossa juhlat tapahtuvat?

Ensimmäinen asia, jonka näet kun saavut juhlapaikalle?

Keitä näet ympärilläsi juhlissa?

Kuinka sinä olet pukeutunut?

Onko tunnelma juhlissa erittäin juhlava ja tyylikäs? Vai rento, jossa ohjelma ja tanssilattia pääosassa? Jotain tältä väliltä?

Onko ohjelman pääosassa puheet, leikit, esiintyjät, vai jotain aivan muuta?

Millaista musiikkia kuulet?

Mitä ruokia olisi tarjolla?

Mikä voisi olla wau- efekti visuaalisesti?

Haluatko heti häiden jälkeen häämatkalle vai alkaako ihana arki aviopuolisoina?

Kun olette kirjoittaneet ylös täydellisen hääpäivänne, käykää läpi mitkä asioista olisivat kummallekkin tärkeimmät toteuttaa?

Jos päivänne eroaa paljonkin toisistaan, miettikää miten yhdistätte kummankin toiveita päiväänne? Mitkä toiveistanne olisivat toteuttamiskelpoisia sellaisenaan budjetillanne ja mitkä asiat voisi muokata siihen muotoon, että ne olisivat osa kokonaisuutta, edes typistetyssä muodossa?

Kun olette valinneet ne elementit, jotka ovat teille tärkeitä ja toteuttamiskelpoisia, kirjoittakaa ne ylös. Näin teillä on jo lista mitä haluatte ja voitte lähteä liikkeelle suunnittelussa.

 

 

Ihania yhteisiä ideointihetkiä teille!

♥ Jenni